Kussens & Dekbedden

Heerlijk wegdromen

Heerlijk wegkruipen en met een glimlach in slaapvallen..
Vind alle type dekbedden en verschillende hoofdkussens voor zowel rug, zij als buikslapers bij Goodnight Slaapkamers.

 

Kussens

Lekker slapen is niet alleen een kwestie van een goed bed en een dito matras. Ook uw kussen is heel belangrijk voor een gezond slaapcomfort. Een hoofdkussen moet uw nek en hoofd zodanig ondersteunen, dat uw nekspieren zich volledig ontspannen. Omdat dit bij iedereen weer anders is bieden wij u de keuze uit vele verschillende kussens met allemaal hun specifieke comforteigenschappen. Daardoor is er altijd wel een kussen dat bij ú past en dat voor u belangrijke ligcomfort geeft.
U heeft de keuze uit verschillende afmetingen en vullingen (synthetisch, dons, wol, traagschuim (Tempur)). En  bestaan er daarnaast ook kussens waarbij u zelf de dikte van uw kussen kunt bepalen door middel van een opening met rits in de tijk.

Als u een rug- of buikslaper bent, heeft u een relatief dun hoofdkussen nodig, zodat uw nekwervel in hoogte gelijk blijft aan uw rugwervel. Ook voor dit speciaal gegeven hebben wij meerdere kussens in onze collectie.

Als extra service bieden wij u de gelegenheid om kussens uit onze collectie uit te proberen. Van de meeste modellen uit onze collectie hebben wij daarvoor een ‘uitleenmodel’ dat u geheel vrijblijvend thuis kunt proberen. Vraag voor meer informatie hierover naar de voorwaarden in de winkel.

Tempur testkussen programma

Afbeelding: Tempur kussens, testprogramma. Vraag naar de voorwaarden in de winkel.

 

 

Dekbedden

Uw lichaamstemperatuur is van belang voor een goede nachtrust. U wilt het in bed niet koud hebben, maar ook niet te warm. Goede afvoer van transpiratievocht door optimale ventilatie is essentieel om uw lichaam op de juiste temperatuur te houden.

 

Donzen dekbedden

Behalve dat een donzen dekbed heel goed is in het absorberen van vocht, heeft het ook een grote veerkracht en is het uiterst licht van gewicht. De kwaliteit van dons wordt voornamelijk bepaald door de vulkracht. Hoe beter de vulkracht, hoe meer lucht het dons kan vasthouden. Even opschudden en uw dekbed is weer heerlijk luchtig.

Donsdekbedden

Afbeelding: Donsdekbed met side up. Verkrijgbaar in verschillende warmteklasse. 

De vulling van de meeste van onze dekbedden bestaan voor 90% uit Europees ganzendons en voor 10% uit witte Europese ganzenveren. Maar wij bieden u ook de keuze van een 100% Europees eiderdons aan. Dit dekbed heeft door zijn vulling een perfecte warmteregulatie en geeft tegelijkertijd het gevoel van een zijdezacht laagje – met nauwelijks gewicht – over uw lichaam.

De dekbedden zijn verkrijgbaar in vier verschillende warmteklassen, waarvan 1 het meeste vulgewicht heeft en de meeste warmte biedt en 4 het minste. Wanneer de warmteklassen 3 en 4 gecombineerd worden, noemt men dit een 4-seizoenen- of jaargetijdendekbed. Ook deze variant bieden wij u in verschillende kwaliteiten aan. Alle dekbedden zijn verkrijgbaar in verschillende maatvoeringen. Daarom kan iedereen bij Goodnight Slaapkamers een dekbed kiezen of samenstellen naar eigen wens.

Al onze donzen dekbedden zijn voorzien van het Nomite label. Dit betekent dat ze uitstekend geschikt zijn voor mensen met een huisstofmijtallergie.

 

Tiroler winterdekbed

Wilt u het echte wintersport gevoel thuis benaderen? Het Tiroler dekbed is geschikt voor de echte koukleumen. Met een schothoogte van 100 mm. en grote vakken is het bijna onmogelijk kou te leiden. De 65% eendendons blijft door het cassette stiksel goed op zijn plaats.

  • 65% eendendons
  • 100% katoen (NM 70)
  • Voorzien van Nomite an Down Green Fresh.

 

Tiroler donsdekbed

 

Wollen dekbedden

Wol werkt als een natuurlijke airconditioning. Het beschermt schapen ‘s winters tegen de bitterste kou en geeft de dieren in de zomer een verkoelende mantel. En dat doet de wol ook in uw dekbed. Het bestaat uit miljoenen veerkrachtige gekrulde wolvezeltjes. Die bevatten van nature veel lucht, waardoor de wol optimaal kan isoleren en ventileren. Daarnaast geeft de krulling (of kroezing) het materiaal een grote vormvastheid en veerkracht. Met andere woorden: het geeft extra body aan onze wollen slaapcollectie.

Een goede gezondheid is onbetaalbaar. Onze dekbedden van Texelse scheerwol kunnen daaraan een grote bijdrage leveren. Ze regelen de lichaamstemperatuur en de vochthuishouding van het lichaam terwijl u slaapt. Bovendien is wol rijk aan lanoline (wolvet), dat een zeer heilzame werking heeft op spieren en gewrichten. Lanoline staat niet voor niets bekend om haar antireumatische werking.

Texeler® wollen dekbedden.

Afbeelding: Texeler® wollen dekbedden.

Texeler® werkt uitsluitend met de allerbeste wol van het eiland: fijne lamswol en zuivere scheerwol. De schapen worden in het voorjaar geschoren. Een professional scheert tot ± 150 schapen per dag. In gemiddeld vier minuten is het schaap zijn volle vacht kwijt. De allereerste selectie gebeurt als vanouds bij de boer in de schuur. Grote balen wol gaan op een traditionele weegschaal. Vervolgens wordt de wol met de hand uitgezocht.
Alleen de schone en witte wol is geschikt om te worden verwerkt. De Texeler®-kenners kiezen vooral de rugstukken die lekkere, zachte wol oplevert. De vette wol gaat vervolgens naar de wasserij. Na het wassen wordt de wol gedroogd en naar de ‘wolzolder’ geblazen om minimaal 24 uur te acclimatiseren. De gewassen wol wordt samengeperst in grote balen. Het materiaal is nu schoon, geurloos en geschikt voor verdere productie. Uit elke baal wol wordt een monster genomen voor een test in het laboratorium, zodat continue kwaliteit is gegarandeerd.

Al onze wollen dekbedden zijn verkrijgbaar in verschillende maten, warmteklassen en uitvoeringen. Zo kunt u een 4-seizoenen dekbed, maar ook een enkel dekbed geheel naar eigen wens samenstellen.

 

Synthetische dekbedden

Een synthetisch dekbed is een soepel en egaal gevuld dekbed, dat  wasbaar is in de machine. Synthetische dekbedden zijn bovendien ideaal voor mensen met allergieën: ze zijn antibacterieel, antischimmel en anti-huisstofmijt. De tijk van onze synthetische dekbedden bestaan uit 100% katoen en zijn daarom uitstekend vocht- en warmteregulerend. Tenslotte hebben synthetische dekbedden ook nog eens een gunstige prijs, omdat het produceren niet zo kostbaar is als bij dekbedden met een natuurlijke vulling.

Onze synthetische dekbedden zijn net als onze donzen en wollen dekbedden verkrijgbaar in verschillende warmteklassen en maatvoeringen.

synthetische dekbedden van Auping en Liv

Afbeelding: Synthetische dekbedden van Auping en Liv.

 

Yumeko

Yumeko staat voor eco slapen en eco baden. Yumeko is de duurzame keuze in kussens, dekbedden, beddengoed en badgoed. Yumeko gebruikt alleen de beste, mooiste en zachtste ecologische materialen met eco en fairtrade certificaat. “Zacht voor u, zacht voor wereld”.

Yumeko is over de hele wereld op zoek geweest naar de beste en aangenaamste ecologische materialen en de beste producenten voor onze 100% eco collectie. Yumeko-producten zijn zachter en schoner. Dat komt doordat ze nooit in aanraking zijn geweest met chemicaliën en pesticiden en gemaakt  zijn door professionals. Dat slaapt een stuk  prettiger.

Yumeko hoofdkussen

Afbeelding: Yumeko hoofdkussen (kom voor onze volledige Yumeko collectie naar de winkel). 

Goodnight Slaapkamers is er trots op u een merk als Yumeko te kunnen aanbieden. Wij zijn overtuigd van de eerlijke werkwijze van Yumeko en vinden dat zoveel mogelijk mensen biologische en fairtrade producten zouden moeten gebruiken. Dat is beter voor de ganzen, de eenden, de schapen, de katoenboeren en hun kinderen, het land, de rivieren en de lucht. En … dus beter voor onszelf en onze kinderen.

U vindt onze volledige Yumeko-collectie op de begane grond van onze showroom.

 

Advies

Om u te helpen bij het kiezen van het juiste hoofdkussen en/of dekbed bent u van harte welkom in onze winkel. Onze slaapadviseurs luisteren graag naar uw persoonlijke voorkeuren en combineren dit met individuele factoren, zoals allergieën en transpiratie. Zo weet u zeker dat u het juiste kussen en/of dekbed kiest.

Persoonlijk advies van een van onze medewerkers wanneer het u uitkomt?

Maak een afspraak met onze verkoopadviseurs