Home > Nieuws > Hoe het weer de nachtrust kan beïnvloeden

Lichaamstemperatuur

De afgelopen weken hebben we een aantal flinke hittegolven over ons heen gekregen. En vaak wordt daar massaal van genoten, behalve ‘s nachts. Door de warmte hebben veel mensen namelijk moeite om in slaap te komen. Dat komt doordat de lichaamstemperatuur maar moeilijk kan dalen, omdat de kamertemperatuur vaak hoger ligt dan de optimale 18°C. Om de warmte kwijt te raken, gaat het lichaam transpireren.

Zwetend in bed liggen is geen pretje, maar rillend evenmin. Hoewel de nachten in de winter langer zijn en we meer slapen, is dit geen garantie voor een betere nachtrust dan in de zomer. De kou kan namelijk ook roet in het eten gooien en de nachtrust verstoren.

Luchtvochtigheid

Naast temperatuur is luchtvochtigheid ook van invloed op onze nachtrust. De luchtvochtigheidsgraad geeft aan hoeveel waterdamp er in de lucht zit. Onderzoek heeft uitgewezen dat de ideale luchtvochtigheid voor een goede nachtrust rond de 50% ligt. Ligt het percentage een stuk hoger, dan krijgen we het snel warm. Wanneer de luchtvochtigheid laag is, droogt onze huid sneller uit.

22 september 2020 Door: Goodnight

Wellicht ook interessant

Ben jij onze nieuwe monteur buitendienst?

Ben jij onze nieuwe monteur buitendienst?

  Goodnight Slaapkamers Je gaat werken voor de grootste slaapkamer van Nederland, ofwel Goodnight Slaapkamers. Met een winkel van 5000m2 en héél véél bekende merken onder één dak is het de bekendste slaapkamerspeciaalzaak van de regio. Naast de winkel beschikt...

Lees meer
Reviews, de kroon op ons werk

Reviews, de kroon op ons werk

  Ervaring van klanten Wij snappen dat mensen die op zoek gaan naar de ideale slaapkamer graag afgaan op de ervaringen van klanten die al aankopen bij ons hebben gedaan. Daarom vinden wij het belangrijk dat de reviews van onze klanten goed zijn en beter dan die...

Lees meer

Maak online een afspraak

Wilt u graag geadviseerd worden door één van onze adviseurs op een moment dat het u past? Maak dan nu online een afspraak.

Wij zijn weer open (op afspraak)!

Direct een afspraak maken? Dat kan, klik hier.

Bij vragen kunt u ook contact met ons opnemen via onderstaande kanalen:

Telefonisch of WhatsApp: 023-5293984

Facebook: https://www.facebook.com/GNslaapkamers

Digitaal contactformulier: https://www.goodnight.nl/contact

E-mail: info@goodnight.nl

Wij kijken er naar uit om u weer in onze winkel te mogen ontvangen.

You have Successfully Subscribed!