Home > Nieuws > Beddenmerken shinen in goed gestylde winkel

Op 5.000m2 het grootste aantal beddenmerken en bedden. Zoveel keuze en meerdere shop-in-shops in één showroom. Dat vraagt om een weloverwogen aanpak en een stylist die aandacht geeft aan de unieke eigenschappen van elk merk. Cees van der Wiel, van Van der Wiel Decorateurs, stylet al meer dan 25 jaar de showroom van Goodnight Slaapkamers. De hoogste tijd dus om hem te vragen wat er allemaal komt kijken bij de styling van de grootste slaapkamer van Nederland.

Honderden bedden en toch rust in de showroom

Van modern en Scandinavisch tot klassiek en landelijk. Elke slaapkamertrend is te vinden bij Goodnight Slaapkamers. Cees: “Dat maakt het stylen ook best gecompliceerd. Met zo’n grote showroom en zoveel bedden is de kans groot dat bedden elkaar raken in je gezichtsveld. Dat probeer ik bij Goodnight Slaapkamers te voorkomen, zodat er rust ontstaat. Het moet immers een plezierig bezoek worden.”

Elk beddenmerk heeft zijn eigen identiteit

Elk beddenmerk heeft zijn eigen kernwaarden en unieke eigenschappen. Cees vertelt hoe hij te werk gaat bij het opbouwen van een nieuwe studio: “Elk merk heeft zijn eigen identiteit, met eigen prés die staan voor bepaalden waarden. Als die waarden geaccentueerd kunnen worden door een bepaalde uitstraling te geven, dan komt een merk optimaal tot zijn recht in de winkel. Ik zelf ben gebrand op een rustig zichtsveld schoon en zorg er altijd voor dat er geen storende elementen de aandacht vragen. Enkel alleen de bedden en het merk verdient de aandacht. Dat betekent dat een studio van te voren helemaal wordt uitgedacht, zodat het tot in de puntjes klopt. Tot de verlichting en de dekbedovertrekken aan toe.”

Van opmeten en uittekenen tot het beddengoed

Een studio inrichten begint aan de tekentafel. Cees legt zijn stappen uit: “Het begint met de ruimte opmeten. Als ik vanuit het merk doorkrijg hoeveel bedden in de studio moeten en welke maten ze hebben kan ik vervolgens naar de tekentafel om een plattegrond te maken. Ik richt de studio eerst helemaal in op papier en geef mijn advies over de ruimte. Bijvoorbeeld een bed minder, welke stoffen er gekozen moeten worden of meer ruimte als ik denk dat dan het merk het beste tot zijn recht komt. Ik kijk onder andere naar een logische indeling. Welke elementen moeten fungeren als blikvangers? Waar kan een zitje voor de slaapexpert komen? En waar plaatsen we de standees voor poten, matrassen of stoffen? Oftewel een compleet plaatje. Dat leg ik voor aan Goodnight Slaapkamers en als ook zij tevreden zijn kan het bouwen beginnen. Als laatste style ik de studio af met passend beddengoed. Die pas ik altijd aan op de seizoenskleuren of aan het merk. Denk bijvoorbeeld aan Treca de Paris, dat is een klassiek merk, daar moet je wel het dekbedovertrek bij doen dat aansluit bij die stijl.”

Benieuwd naar onze showroom en hoe de beddenmerken shinen in de verschillende studio’s? Maak een afspraak bij Goodnight Slaapkamers!

24 oktober 2022 Door: Goodnight

Wellicht ook interessant

Een goede nachtrust begint bij een fijn hoofdkussen

Een goede nachtrust begint bij een fijn hoofdkussen

Veel mensen onderschatten het belang van een goed hoofdkussen. Wist u dat naast een goed matras een passend hoofdkussen ook bijdraagt aan een goede nachtrust? Maar welk hoofdkussen past bij u? Of u nu een buik- of een zijslaper bent, voor iedere slaper is een passend...

Lees meer
Boxspring opmaken; 5 handige tips

Boxspring opmaken; 5 handige tips

Tip 1: hoeslaken om de topper In tegenstelling tot een ledikant of bed met matras doet u het hoeslaken bij een boxspring niet om het matras, maar om de topper. Een boxspring heeft vaak een mooi aanzicht en dan is het zonde om dat te verstoren met een hoeslaken. Ook...

Lees meer
Hoe een seniorenbed u jong houdt

Hoe een seniorenbed u jong houdt

Waarom een seniorenbed? Tijdens het slapen herstelt ons lichaam van alle inspanningen die we overdag doen. Naarmate we ouder worden zal de hersteltijd toenemen en duurt het dus net iets langer om de volgende ochtend weer fris op te staan. Daarnaast kan een slecht...

Lees meer

Maak online een afspraak

Wilt u graag geadviseerd worden door één van onze adviseurs op een moment dat het u past? Maak dan nu online een afspraak.