Home > Nieuws > Beddenmerken shinen in goed gestylde winkel

Op 5.000m2 het grootste aantal beddenmerken en bedden. Zoveel keuze en meerdere shop-in-shops in één showroom. Dat vraagt om een weloverwogen aanpak en een stylist die aandacht geeft aan de unieke eigenschappen van elk merk. Cees van der Wiel, van Van der Wiel Decorateurs, stylet al meer dan 25 jaar de showroom van Goodnight Slaapkamers. De hoogste tijd dus om hem te vragen wat er allemaal komt kijken bij de styling van de grootste slaapkamer van Nederland.

Honderden bedden en toch rust in de showroom

Van modern en Scandinavisch tot klassiek en landelijk. Elke slaapkamertrend is te vinden bij Goodnight Slaapkamers. Cees: “Dat maakt het stylen ook best gecompliceerd. Met zo’n grote showroom en zoveel bedden is de kans groot dat bedden elkaar raken in je gezichtsveld. Dat probeer ik bij Goodnight Slaapkamers te voorkomen, zodat er rust ontstaat. Het moet immers een plezierig bezoek worden.”

Elk beddenmerk heeft zijn eigen identiteit

Elk beddenmerk heeft zijn eigen kernwaarden en unieke eigenschappen. Cees vertelt hoe hij te werk gaat bij het opbouwen van een nieuwe studio: “Elk merk heeft zijn eigen identiteit, met eigen prés die staan voor bepaalden waarden. Als die waarden geaccentueerd kunnen worden door een bepaalde uitstraling te geven, dan komt een merk optimaal tot zijn recht in de winkel. Ik zelf ben gebrand op een rustig zichtsveld schoon en zorg er altijd voor dat er geen storende elementen de aandacht vragen. Enkel alleen de bedden en het merk verdient de aandacht. Dat betekent dat een studio van te voren helemaal wordt uitgedacht, zodat het tot in de puntjes klopt. Tot de verlichting en de dekbedovertrekken aan toe.”

Van opmeten en uittekenen tot het beddengoed

Een studio inrichten begint aan de tekentafel. Cees legt zijn stappen uit: “Het begint met de ruimte opmeten. Als ik vanuit het merk doorkrijg hoeveel bedden in de studio moeten en welke maten ze hebben kan ik vervolgens naar de tekentafel om een plattegrond te maken. Ik richt de studio eerst helemaal in op papier en geef mijn advies over de ruimte. Bijvoorbeeld een bed minder, welke stoffen er gekozen moeten worden of meer ruimte als ik denk dat dan het merk het beste tot zijn recht komt. Ik kijk onder andere naar een logische indeling. Welke elementen moeten fungeren als blikvangers? Waar kan een zitje voor de slaapexpert komen? En waar plaatsen we de standees voor poten, matrassen of stoffen? Oftewel een compleet plaatje. Dat leg ik voor aan Goodnight Slaapkamers en als ook zij tevreden zijn kan het bouwen beginnen. Als laatste style ik de studio af met passend beddengoed. Die pas ik altijd aan op de seizoenskleuren of aan het merk. Denk bijvoorbeeld aan Treca de Paris, dat is een klassiek merk, daar moet je wel het dekbedovertrek bij doen dat aansluit bij die stijl.”

Benieuwd naar onze showroom en hoe de beddenmerken shinen in de verschillende studio’s? Maak een afspraak bij Goodnight Slaapkamers!

24 oktober 2022 Door: Goodnight

Wellicht ook interessant

Laat uw Hästens boxspring gratis controleren

Laat uw Hästens boxspring gratis controleren

Is uw Hästens boxspring al een paar jaar oud? Boek dan een gratis service check-up bij Goodnight Slaapkamers. Een opgeleide Hästens specialist komt bij u thuis en kijkt uw boxspring op alle belangrijke punten goed na. Alle mechanische en technische onderdelen worden...

Lees meer
Tréca Paris: slapen in Franse stijl

Tréca Paris: slapen in Franse stijl

Het beste van het beste in Franse stijl. Tréca Paris staat wereldwijd bekend om de beste vakmensen die de ambacht tot in de kleinste details beheersen, typisch Frans design en materialen van hoge kwaliteit. De mogelijkheden om te personaliseren zijn eindeloos doordat...

Lees meer
Van winterdip naar uitgerust de dag beginnen

Van winterdip naar uitgerust de dag beginnen

Lekker slapen in de winter De welbekende winterdip. Korte en donkere dagen, de feestdagen zijn achter de rug en nu? Januari en februari zijn voor veel mensen ‘moeilijke’ maanden om uit bed te komen. Hoe voorkom je nu dat je winterdip een winterdepressie wordt en je...

Lees meer

Maak online een afspraak

Wilt u graag geadviseerd worden door één van onze adviseurs op een moment dat het u past? Maak dan nu online een afspraak.