Tip 1: hoeslaken om de topper

In tegenstelling tot een ledikant of bed met matras doet u het hoeslaken bij een boxspring niet om het matras, maar om de topper. Een boxspring heeft vaak een mooi aanzicht en dan is het zonde om dat te verstoren met een hoeslaken. Ook een molton (eventueel met een split voor de elektrisch verstelbare bedden) doet u om de topper. Een topper is dunner dan een matras, daarom zijn hier speciale hoeslakens en moltons voor te koop.

Tip 2: gebruik een dekbed dat breder is dan het matras

Het ziet er net wat luxer uit als het dekbed over de rand van het matras valt. Kies daarom voor een dekbed dat net wat breder is dan uw matras. Voor een matras van 160, 180 of 200 cm breed kunt u een dekbed van 240 cm gebruiken. Dan hangt het dekbed zo’n 20 tot 40 cm over de rand.

Tip 3: vast ochtendritueel

Stapt u ‘s ochtends uit bed? Klap dan eerst het dekbed open en zet het raam open. Dat geeft uw bed de mogelijkheid om lekker te luchten. Maak na het ontbijt uw bed op, zodat u ‘s avonds een heerlijk fris bed in kunt duiken.

Tip 4: opgeruimde look met een sprei

Gebruik een sprei voor een rustgevende uitstraling. Het zorgt er namelijk voor dat uw bed er netjes en opgeruimd uitziet. Een sprei ziet er niet alleen mooi uit, het is ook functioneel. Uw boxspring, dekbedovertrek en kussens worden beschermd tegen zonlicht en stof. Bovendien kan het tijdens koude nachten voor extra warmte zorgen. En een sprei is natuurlijk een stok achter de deur om in de ochtend uw bed goed op te maken. Een rommelig hoopje dekens kan natuurlijk niet onder een sprei. Extra stylingtip: voor een meer speelsere look kunt u een sprei over het voeteneind leggen. Let hierbij wel goed op dat de kleuren en dessins van het beddengoed en de sprei met elkaar matchen.

Tip 5: kussens, de finishing touch

Als laatste de kussens. Zorg ervoor dat u kussenslopen koopt die goed om de kussens passen. Niets ziet er slordiger uit dan een te groot of veel te krap kussensloop om een kussen. Plaatst het liefst twee hoofdkussens per persoon. Dat oog niet alleen luxer, het is ook handiger als u bijvoorbeeld een boek wilt lezen of tv gaat kijken. U mag best spelen met de vormen en kleuren van de twee kussens. Door bijvoorbeeld een vierkante of twee dessins te kiezen vormt u een mooi geheel in jouw slaapkamer. Vergeet als allerlaatste niet de kussens even op te schudden tijdens het opmaken. Dat geeft net de finishing touch!

19 september 2022 Door: Goodnight

Wellicht ook interessant

Kuperus en Goodnight

Kuperus en Goodnight

Eén van de merken die al meer dan 15 jaar een studio heeft in de grootste slaapkamer van Nederland is Kuperus. De samenwerking tussen Goodnight Slaapkamers en Kuperus gaat zelfs nog verder terug, nog voor de naamsverandering van Kuperus. In totaal heeft de...

Lees meer
Nieuw bij Goodnight: Auping Noble

Nieuw bij Goodnight: Auping Noble

Ingetogen luxe! Het nieuwste model van Auping is de Auping Noble. Een groot bed met een brede rand en royale loungekussens die speciaal voor Auping ontworpen zijn door Johan van Hengel. Gemaakt van massief eikenhout, natuurlijke materialen en helemaal naar smaak samen...

Lees meer
Welk topmatras past bij u?

Welk topmatras past bij u?

Een bed is opgebouwd uit verschillende lagen. Van een bedbodem tot het matras met daarop een topmatras. Stuk voor stuk kunt u aanpassen naar uw persoonlijke wensen. Dit geldt eventueel ook voor een topmatras, ofwel de topper. Het dunne matras dat u bovenop uw gewone...

Lees meer

Maak online een afspraak

Wilt u graag geadviseerd worden door één van onze adviseurs op een moment dat het u past? Maak dan nu online een afspraak.