Home > Nieuws > Boxspring opmaken; 5 handige tips

Tip 1: hoeslaken om de topper

In tegenstelling tot een ledikant of bed met matras doet u het hoeslaken bij een boxspring niet om het matras, maar om de topper. Een boxspring heeft vaak een mooi aanzicht en dan is het zonde om dat te verstoren met een hoeslaken. Ook een molton (eventueel met een split voor de elektrisch verstelbare bedden) doet u om de topper. Een topper is dunner dan een matras, daarom zijn hier speciale hoeslakens en moltons voor te koop.

Tip 2: gebruik een dekbed dat breder is dan het matras

Het ziet er net wat luxer uit als het dekbed over de rand van het matras valt. Kies daarom voor een dekbed dat net wat breder is dan uw matras. Voor een matras van 160, 180 of 200 cm breed kunt u een dekbed van 240 cm gebruiken. Dan hangt het dekbed zo’n 20 tot 40 cm over de rand.

Tip 3: vast ochtendritueel

Stapt u ‘s ochtends uit bed? Klap dan eerst het dekbed open en zet het raam open. Dat geeft uw bed de mogelijkheid om lekker te luchten. Maak na het ontbijt uw bed op, zodat u ‘s avonds een heerlijk fris bed in kunt duiken.

Tip 4: opgeruimde look met een sprei

Gebruik een sprei voor een rustgevende uitstraling. Het zorgt er namelijk voor dat uw bed er netjes en opgeruimd uitziet. Een sprei ziet er niet alleen mooi uit, het is ook functioneel. Uw boxspring, dekbedovertrek en kussens worden beschermd tegen zonlicht en stof. Bovendien kan het tijdens koude nachten voor extra warmte zorgen. En een sprei is natuurlijk een stok achter de deur om in de ochtend uw bed goed op te maken. Een rommelig hoopje dekens kan natuurlijk niet onder een sprei. Extra stylingtip: voor een meer speelsere look kunt u een sprei over het voeteneind leggen. Let hierbij wel goed op dat de kleuren en dessins van het beddengoed en de sprei met elkaar matchen.

Tip 5: kussens, de finishing touch

Als laatste de kussens. Zorg ervoor dat u kussenslopen koopt die goed om de kussens passen. Niets ziet er slordiger uit dan een te groot of veel te krap kussensloop om een kussen. Plaatst het liefst twee hoofdkussens per persoon. Dat oog niet alleen luxer, het is ook handiger als u bijvoorbeeld een boek wilt lezen of tv gaat kijken. U mag best spelen met de vormen en kleuren van de twee kussens. Door bijvoorbeeld een vierkante of twee dessins te kiezen vormt u een mooi geheel in jouw slaapkamer. Vergeet als allerlaatste niet de kussens even op te schudden tijdens het opmaken. Dat geeft net de finishing touch!

19 september 2022 Door: Goodnight

Wellicht ook interessant

Hoe een seniorenbed u jong houdt

Hoe een seniorenbed u jong houdt

Waarom een seniorenbed? Tijdens het slapen herstelt ons lichaam van alle inspanningen die we overdag doen. Naarmate we ouder worden zal de hersteltijd toenemen en duurt het dus net iets langer om de volgende ochtend weer fris op te staan. Daarnaast kan een slecht...

Lees meer
Wanneer is het tijd voor een nieuw matras?

Wanneer is het tijd voor een nieuw matras?

Een goed matras draagt bij aan uw gezondheid Een goede nachtrust is belangrijk voor uw gezondheid. Een matras kan hieraan bijdragen. Het zorgt er namelijk voor dat uw lichaam ontspant, waardoor het helemaal kan herstellen en uitrusten. Slaapt u slecht? Dan kan de...

Lees meer
“De Tour win je in bed”

“De Tour win je in bed”

Alles op alles Ook daar omheen wordt alles tot in de puntjes geregeld. Van speciaal ontworpen bedden, mobiele airco’s en verduisterende gordijnen tot het afplakken van het standby-signaal van de tv. Al deze zaken moeten het in- en doorslapen vergemakkelijken voor de...

Lees meer

Maak online een afspraak

Wilt u graag geadviseerd worden door één van onze adviseurs op een moment dat het u past? Maak dan nu online een afspraak.