Compleet slaapsysteem versus een los bedframe

Het eerste opvallende verschil tussen een boxspring en een ledikant, ook wel een normaal bed genoemd, is de opbouw. Een ledikant is een los bedframe, waarbij het matras los op een bedbodem ligt. Dit kan een spiraal- of lattenbodem zijn. Bij een boxspring leunt het matras op een box met veren, vandaar ook het woord ‘boxspring’. Dit kunnen pocketveren of bonellveren zijn. Door deze opbouw koopt u met een boxspring dus een compleet slaapsysteem, terwijl u bij een ledikant de samenstelling van matras, ombouw en bedbodem zelf kunt samenstellen.

Welk bed biedt meer veerkracht?

De box met veren geven een boxspring volledige veerkracht. Met een matras en eventueel topmatras krijgt het bed nog twee extra lagen vering en comfort dus. De veerkracht van een ledikant is afhankelijk van de bedbodem en het matras. Hoewel dit klinkt alsof een boxspring meer veert, zijn er heel veel ledikanten met hetzelfde comfort. En andersom: er zijn boxsprings die net zo stevig liggen als een ‘ouderwets’ ledikant.

Eindeloos veel opties

In uiterlijk zijn er ook zichtbare verschillen tussen de bedden. Waar een boxspring vaak luxe uitstraalt, zijn ledikanten aan te passen naar de stijl die u graag wil in uw slaapkamer. Een boxspring is meestal hoger, waardoor uitstappen makkelijker gaat en de matrassen worden mee gestoffeerd. Die luxe uitstraling wil niet altijd zeggen dat een boxspring duurder is dan een ledikant. Want, waar je bij een boxspring een compleet slaapsysteem in één keer koopt, kan het zijn dat u bij een ledikant de bedbodem, (top)matras en ombouw los van elkaar koopt. Voor welk bed u ook kiest, de opties zijn eindeloos. Bij een boxspring kunt u variëren met hoofd- en voetborden, kleuren en stoffering. En ledikanten zijn weer verkrijgbaar in meerdere materialen, maten en uitvoeringen.

Kortom, er zijn een aantal verschillen tussen een boxspring en een ledikant, maar dat maakt de keuze nog niet makkelijker. Dat weten wij als geen ander. Daarom laten we u bij ons in de winkel graag proefliggen en zoveel mogelijk boxsprings en ledikanten te testen. Samen onderzoeken we welke optie en samenstelling het beste bij u past. Komt u bij ons langs voor een afspraak met een slaapexpert?

13 juni 2022 Door: Goodnight

Wellicht ook interessant

Boxspringdays bij Goodnight Slaapkamers

Boxspringdays bij Goodnight Slaapkamers

Het einde van het jaar is in zicht en wat is nu een betere manier om het nieuwe jaar te beginnen dan met een goede nachtrust? Goodnight Slaapkamer heeft goed nieuws, want bij dé grootste slaapkamer van Nederland wordt uw droomslaapkamer werkelijkheid. Kom proefliggen...

Lees meer
Goodnight Woonmaandparty

Goodnight Woonmaandparty

Op woensdagavond 1 november sluiten wij de Oktober Woonmaand traditiegetrouw af met de Woonmaandparty! Onze showroom wordt omgetoverd tot feestlocatie. Geniet van heerlijke hapjes, proeverijen, live muziek, entertainment, massages en 15% extra korting bovenop de...

Lees meer
Oktober Woonmaand bij Goodnight Slaapkamers

Oktober Woonmaand bij Goodnight Slaapkamers

Profiteer van hoge kortingen tijdens de Oktober Woonmaand bij Goodnight Slaapkamers De bladeren veranderen van kleur, de avonden worden langer en de temperaturen beginnen te dalen - de herfst is in aantocht. Het is het seizoen van gezelligheid, warmte en knusheid, en...

Lees meer

Maak online een afspraak

Wilt u graag geadviseerd worden door één van onze adviseurs op een moment dat het u past? Maak dan nu online een afspraak.