Home > Nieuws > Een goede nachtrust begint bij een fijn hoofdkussen

Veel mensen onderschatten het belang van een goed hoofdkussen. Wist u dat naast een goed matras een passend hoofdkussen ook bijdraagt aan een goede nachtrust? Maar welk hoofdkussen past bij u? Of u nu een buik- of een zijslaper bent, voor iedere slaper is een passend kussen te vinden. Bij Goodnight Slaapkamers helpen onze deskundige adviseurs u graag bij het vinden van het perfecte kussen, zodat u heerlijk kunt slapen!

Waar moet u op letten als u een hoofdkussen koopt?

Er zijn ontelbaar veel opties als u op zoek bent naar een geschikt hoofdkussen. Grote versus kleine kussens. Dikke versus dunne kussens. En dan hebben we het nog niet eens over de inhoud van de kussens. Wanneer u een kussen gaat kopen is het belangrijk dat u kiest voor de juiste hoogte. De juiste hoogte is afhankelijk van uw lichaamsbouw, slaaphouding en het matras. Of u de juiste hoogte heeft gekozen is makkelijk te controleren. Ga op uw zij liggen en vraag iemand om te kijken of uw nekwervels op een horizontale lijn liggen. Bij een te hoog of een te laag kussen komt er spanning op uw nek te staan en dat kan zelfs nekklachten veroorzaken.

De keuze tussen de verschillende kussensoorten

Naast de hoogte zijn er ook veel verschillen in het (vul)materiaal en eigenschappen van de kussens. Zo kunt u kiezen tussen vulmateriaal dat wel of niet vormvast is. Denk aan dons, boekweit en andere losse vullingen. Of latex, traagschuim en koudschuim die vormvast zijn. Daarnaast zijn er verschillen in temperatuur, drukgevoeligheid, veerkracht en ventilatie. Als laatste kunt u kiezen tussen een hard of zacht kussen. Welke u fijn vindt, dat is een kwestie van voorkeur. Uit ervaring zien we wel dat buik- en rugslapers vaker kiezen voor een zachter kussen, terwijl de voorkeur van een zijslaper vaker uitgaat naar een harder kussen. Kortom, de kussensoorten zijn ontelbaar. Wij raden u aan om eerst na te gaan wat uw voorkeuren zijn, advies te vragen bij een expert om vervolgens meerdere kussens te testen.

Advies van een kussen expert

Wat een keuzes en opties, vindt u niet? Een klein beetje hulp van een ervaren kussenexpert is wel zo fijn. Bij Goodnight Slaapkamers staan adviseurs klaar om u te voorzien van deskundig advies. Samen bespreken we uw slaaphouding en persoonlijke wensen, maar we kijken ook naar de combinatie van een kussen en het matras. Doordat we in onze beddenwinkel een groot assortiment kussenmerken hebben kunt u de diverse kussensoorten voelen en direct testen, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken. Dus of u nu kiest voor een donzen, synthetische of ergonomisch gevormd kussen, bij Goodnight Slaapkamers hebben we alle hoofdkussens op voorraad.

Slaapt u op een goed hoofdkussen? Of bent u toe aan een nieuw kussen? Laat u dan adviseren bij ons in de winkel. Maak een afspraak bij Goodnight Slaapkamers!

24 november 2022 Door: Goodnight

Wellicht ook interessant

Beddenmerken shinen in goed gestylde winkel

Beddenmerken shinen in goed gestylde winkel

Op 5.000m2 het grootste aantal beddenmerken en bedden. Zoveel keuze en meerdere shop-in-shops in één showroom. Dat vraagt om een weloverwogen aanpak en een stylist die aandacht geeft aan de unieke eigenschappen van elk merk. Cees van der Wiel, van Van der Wiel...

Lees meer
Boxspring opmaken; 5 handige tips

Boxspring opmaken; 5 handige tips

Tip 1: hoeslaken om de topper In tegenstelling tot een ledikant of bed met matras doet u het hoeslaken bij een boxspring niet om het matras, maar om de topper. Een boxspring heeft vaak een mooi aanzicht en dan is het zonde om dat te verstoren met een hoeslaken. Ook...

Lees meer
Hoe een seniorenbed u jong houdt

Hoe een seniorenbed u jong houdt

Waarom een seniorenbed? Tijdens het slapen herstelt ons lichaam van alle inspanningen die we overdag doen. Naarmate we ouder worden zal de hersteltijd toenemen en duurt het dus net iets langer om de volgende ochtend weer fris op te staan. Daarnaast kan een slecht...

Lees meer

Maak online een afspraak

Wilt u graag geadviseerd worden door één van onze adviseurs op een moment dat het u past? Maak dan nu online een afspraak.