Ga offline
Ga offline! Wilt u goed slapen? Verban dan uw mobiel (en tablet) uit de slaapkamer. En vergeet niet om een andere wekker te zetten. Het kunstlicht van het scherm verstoort niet alleen uw biologische klok, maar als je ‘nog heel even’ uw mail checkt, op social media kijkt of het nieuws leest, bent u zo een uur of twee verder.

Luister muziek
Luister naar muziek voor het slapen! Studies hebben aangetoond dat (klassieke) muziek met een langzaam ritme van 60 tot 80 slagen per minuut, u kunt helpen om in slaap te vallen. In een studie zagen deelnemers die 45 minuten voor het slapengaan naar ontspannende klassieke muziek luisterden, hun slaapkwaliteit aanzienlijk verbeteren. Als bijkomend effect meldden ze ook verminderde symptomen van depressie!

Geen cafeïne, nicotine en alcohol
Vermijd of beperk cafeïne, nicotine en alcohol 4 tot 6 uur voor het slapen gaan. Dit zijn stimulerende middelen die het vermogen om te gaan slapen verstoren. Het stimulerende effect van cafeïne kan zelfs tot 8 uur duren.

Vast slaapritme
Creëer een vast slaapritme: dagelijks op hetzelfde tijdstip gaan slapen en op hetzelfde tijdstip wakker worden. Lichaam en geest zijn namelijk gebaat bij routine. Na enige tijd went u aan dat slaappatroon en zult u zelf tijdig wakker worden zonder daar een wekker bij nodig te hebben.

Raam open
Zet ‘s nachts een raam open! Door een open raam valt u makkelijker in slaap, u wordt lekkerder wakker én u voelt zich meer uitgerust. Verse lucht zorgt voor een betere nachtrust. Omgekeerd is het ook zo dat slechte ventilatie in de slaapkamer overdag leidt tot een slaperig gevoel en moeite met concentreren. Open dus, dat raam!

Volg ons op Instagram voor de beste slaaptips en nog veel meer.

4 mei 2022 Door: Goodnight

Wellicht ook interessant

Goodnight Woonmaandparty

Op woensdagavond 1 november sluiten wij de Oktober Woonmaand traditiegetrouw af met de Woonmaandparty! Onze showroom wordt omgetoverd tot feestlocatie. Geniet van heerlijke hapjes, proeverijen, live muziek, entertainment, massages en 15% extra korting bovenop de...

Lees meer

Oktober Woonmaand bij Goodnight Slaapkamers

Profiteer van hoge kortingen tijdens de Oktober Woonmaand bij Goodnight Slaapkamers De bladeren veranderen van kleur, de avonden worden langer en de temperaturen beginnen te dalen - de herfst is in aantocht. Het is het seizoen van gezelligheid, warmte en knusheid, en...

Lees meer
Kuperus en Goodnight

Kuperus en Goodnight

Eén van de merken die al meer dan 15 jaar een studio heeft in de grootste slaapkamer van Nederland is Kuperus. De samenwerking tussen Goodnight Slaapkamers en Kuperus gaat zelfs nog verder terug, nog voor de naamsverandering van Kuperus. In totaal heeft de...

Lees meer

Maak online een afspraak

Wilt u graag geadviseerd worden door één van onze adviseurs op een moment dat het u past? Maak dan nu online een afspraak.