Home > Nieuws > Slaaptips van Goodnight Slaapkamers

Ga offline
Ga offline! Wilt u goed slapen? Verban dan uw mobiel (en tablet) uit de slaapkamer. En vergeet niet om een andere wekker te zetten. Het kunstlicht van het scherm verstoort niet alleen uw biologische klok, maar als je ‘nog heel even’ uw mail checkt, op social media kijkt of het nieuws leest, bent u zo een uur of twee verder.

Luister muziek
Luister naar muziek voor het slapen! Studies hebben aangetoond dat (klassieke) muziek met een langzaam ritme van 60 tot 80 slagen per minuut, u kunt helpen om in slaap te vallen. In een studie zagen deelnemers die 45 minuten voor het slapengaan naar ontspannende klassieke muziek luisterden, hun slaapkwaliteit aanzienlijk verbeteren. Als bijkomend effect meldden ze ook verminderde symptomen van depressie!

Geen cafeïne, nicotine en alcohol
Vermijd of beperk cafeïne, nicotine en alcohol 4 tot 6 uur voor het slapen gaan. Dit zijn stimulerende middelen die het vermogen om te gaan slapen verstoren. Het stimulerende effect van cafeïne kan zelfs tot 8 uur duren.

Vast slaapritme
Creëer een vast slaapritme: dagelijks op hetzelfde tijdstip gaan slapen en op hetzelfde tijdstip wakker worden. Lichaam en geest zijn namelijk gebaat bij routine. Na enige tijd went u aan dat slaappatroon en zult u zelf tijdig wakker worden zonder daar een wekker bij nodig te hebben.

Raam open
Zet ‘s nachts een raam open! Door een open raam valt u makkelijker in slaap, u wordt lekkerder wakker én u voelt zich meer uitgerust. Verse lucht zorgt voor een betere nachtrust. Omgekeerd is het ook zo dat slechte ventilatie in de slaapkamer overdag leidt tot een slaperig gevoel en moeite met concentreren. Open dus, dat raam!

Volg ons op Instagram voor de beste slaaptips en nog veel meer.

4 mei 2022 Door: Goodnight

Wellicht ook interessant

Hoe een seniorenbed u jong houdt

Hoe een seniorenbed u jong houdt

Waarom een seniorenbed? Tijdens het slapen herstelt ons lichaam van alle inspanningen die we overdag doen. Naarmate we ouder worden zal de hersteltijd toenemen en duurt het dus net iets langer om de volgende ochtend weer fris op te staan. Daarnaast kan een slecht...

Lees meer
Wanneer is het tijd voor een nieuw matras?

Wanneer is het tijd voor een nieuw matras?

Een goed matras draagt bij aan uw gezondheid Een goede nachtrust is belangrijk voor uw gezondheid. Een matras kan hieraan bijdragen. Het zorgt er namelijk voor dat uw lichaam ontspant, waardoor het helemaal kan herstellen en uitrusten. Slaapt u slecht? Dan kan de...

Lees meer
“De Tour win je in bed”

“De Tour win je in bed”

Alles op alles Ook daar omheen wordt alles tot in de puntjes geregeld. Van speciaal ontworpen bedden, mobiele airco’s en verduisterende gordijnen tot het afplakken van het standby-signaal van de tv. Al deze zaken moeten het in- en doorslapen vergemakkelijken voor de...

Lees meer

Maak online een afspraak

Wilt u graag geadviseerd worden door één van onze adviseurs op een moment dat het u past? Maak dan nu online een afspraak.