Home > Nieuws > Wanneer is het tijd voor een nieuw matras?

Een goed matras draagt bij aan uw gezondheid

Een goede nachtrust is belangrijk voor uw gezondheid. Een matras kan hieraan bijdragen. Het zorgt er namelijk voor dat uw lichaam ontspant, waardoor het helemaal kan herstellen en uitrusten. Slaapt u slecht? Dan kan de oorzaak bij het matras liggen. Een goed matras sluit aan bij uw lig voorkeuren, lichaam, postuur en lengte. Hoe ouder een matras hoe groter de kans dat het matras niet meer geheel aansluit op uw lichaam. Dit kan vervolgens leiden tot meer lichamelijke klachten. In dat geval is het absoluut tijd voor een nieuw matras.

De levensduur van een matras is niet oneindig

Hoe lang een matras mee gaat is afhankelijk van de kwaliteit en het type matras. Bij een pocketvering matras moet u denken aan een levensduur van gemiddeld 7 jaar, bij een latex matras 8 jaar, een traagschuimmatras 9 jaar en een koudschuim matras 13 jaar. Heeft u een matrastopper, dan kunt u rekenen om een levensduur van tussen de 3 en 6 jaar, afhankelijk van de kwaliteit. Een matras dat zijn kwaliteit verliest kan nare gevolgen hebben voor het slapen en kan zelfs leiden tot fysieke klachten. Denk aan rug, nek en schouderklachten, hoofdpijn bij het opstaan of slechte nachten. Dus zakt het matras door, vormt er een kuil of ligt het matras simpelweg niet meer lekker? Dan is het tijd voor een nieuw matras. Bovendien wordt een matras in de loop der jaren steeds onhygiënischer. Niet zo gek aangezien u er gemiddeld elke dag in slaapt.

Tips om uw matras goed te houden

Onderhoud u uw matras niet? Dan weet u zeker dat uw matras minder lang mee gaat. Wat is de beste manier om een matras te onderhouden? Wij adviseren om een matras wekelijks schoon te maken, regelmatig om te draaien en vlekken zo snel mogelijk te verwijderen. Zorg ervoor dat u het matras iedere dag goed laat luchten. ‘S nachts verliest u meer dan één liter vocht. Dat loopt direct uw matras in. Door overdag een raam open te zetten en uw dekbed open te slaan kan het matras goed opdrogen. Wist u dat u een matras ook prima kunt stofzuigen? Zo haalt u de meeste stof en huisstofmijt en andere bacteriën eruit. En de laatste tip: verschoon ook regelmatig uw beddengoed.

Waar let u op tijdens het kopen van een nieuw matras?

Is het na goed onderhoud toch tijd voor een nieuw matras, dan liggen er ontelbaar veel opties voor u klaar. Er zijn veel verschillende soorten matrassen. Welk matras bij u past is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren, zoals:

  • Comfort
  • Hardheid
  • Levensduur
  • Vochtregulatie
  • Hygiëne
  • Ventilatie
  • Slaaphouding
  • Bedbodem

Daarnaast kunnen persoonlijke kenmerken een rol spelen bij het uitzoeken van een matras. Denk aan uw lichaamsgewicht, postuur, lengte en allergieën. Wij snappen dat al deze opties de keuze niet makkelijker maken. Onze slaapexperts kunnen u alles vertellen over de verschillende matrassen. Als u uw voorkeuren weet, dan gaan wij aan de slag om daar een passend matras bij te zoeken. Komt u bij ons langs voor een afspraak met een slaapexpert?

30 juni 2022 Door: Goodnight

Wellicht ook interessant

Laat uw Hästens boxspring gratis controleren

Laat uw Hästens boxspring gratis controleren

Is uw Hästens boxspring al een paar jaar oud? Boek dan een gratis service check-up bij Goodnight Slaapkamers. Een opgeleide Hästens specialist komt bij u thuis en kijkt uw boxspring op alle belangrijke punten goed na. Alle mechanische en technische onderdelen worden...

Lees meer
Tréca Paris: slapen in Franse stijl

Tréca Paris: slapen in Franse stijl

Het beste van het beste in Franse stijl. Tréca Paris staat wereldwijd bekend om de beste vakmensen die de ambacht tot in de kleinste details beheersen, typisch Frans design en materialen van hoge kwaliteit. De mogelijkheden om te personaliseren zijn eindeloos doordat...

Lees meer
Van winterdip naar uitgerust de dag beginnen

Van winterdip naar uitgerust de dag beginnen

Lekker slapen in de winter De welbekende winterdip. Korte en donkere dagen, de feestdagen zijn achter de rug en nu? Januari en februari zijn voor veel mensen ‘moeilijke’ maanden om uit bed te komen. Hoe voorkom je nu dat je winterdip een winterdepressie wordt en je...

Lees meer

Maak online een afspraak

Wilt u graag geadviseerd worden door één van onze adviseurs op een moment dat het u past? Maak dan nu online een afspraak.