Home > Nieuws > Wanneer is het tijd voor een nieuw matras?

Een goed matras draagt bij aan uw gezondheid

Een goede nachtrust is belangrijk voor uw gezondheid. Een matras kan hieraan bijdragen. Het zorgt er namelijk voor dat uw lichaam ontspant, waardoor het helemaal kan herstellen en uitrusten. Slaapt u slecht? Dan kan de oorzaak bij het matras liggen. Een goed matras sluit aan bij uw lig voorkeuren, lichaam, postuur en lengte. Hoe ouder een matras hoe groter de kans dat het matras niet meer geheel aansluit op uw lichaam. Dit kan vervolgens leiden tot meer lichamelijke klachten. In dat geval is het absoluut tijd voor een nieuw matras.

De levensduur van een matras is niet oneindig

Hoe lang een matras mee gaat is afhankelijk van de kwaliteit en het type matras. Bij een pocketvering matras moet u denken aan een levensduur van gemiddeld 7 jaar, bij een latex matras 8 jaar, een traagschuimmatras 9 jaar en een koudschuim matras 13 jaar. Heeft u een matrastopper, dan kunt u rekenen om een levensduur van tussen de 3 en 6 jaar, afhankelijk van de kwaliteit. Een matras dat zijn kwaliteit verliest kan nare gevolgen hebben voor het slapen en kan zelfs leiden tot fysieke klachten. Denk aan rug, nek en schouderklachten, hoofdpijn bij het opstaan of slechte nachten. Dus zakt het matras door, vormt er een kuil of ligt het matras simpelweg niet meer lekker? Dan is het tijd voor een nieuw matras. Bovendien wordt een matras in de loop der jaren steeds onhygiënischer. Niet zo gek aangezien u er gemiddeld elke dag in slaapt.

Tips om uw matras goed te houden

Onderhoud u uw matras niet? Dan weet u zeker dat uw matras minder lang mee gaat. Wat is de beste manier om een matras te onderhouden? Wij adviseren om een matras wekelijks schoon te maken, regelmatig om te draaien en vlekken zo snel mogelijk te verwijderen. Zorg ervoor dat u het matras iedere dag goed laat luchten. ‘S nachts verliest u meer dan één liter vocht. Dat loopt direct uw matras in. Door overdag een raam open te zetten en uw dekbed open te slaan kan het matras goed opdrogen. Wist u dat u een matras ook prima kunt stofzuigen? Zo haalt u de meeste stof en huisstofmijt en andere bacteriën eruit. En de laatste tip: verschoon ook regelmatig uw beddengoed.

Waar let u op tijdens het kopen van een nieuw matras?

Is het na goed onderhoud toch tijd voor een nieuw matras, dan liggen er ontelbaar veel opties voor u klaar. Er zijn veel verschillende soorten matrassen. Welk matras bij u past is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren, zoals:

  • Comfort
  • Hardheid
  • Levensduur
  • Vochtregulatie
  • Hygiëne
  • Ventilatie
  • Slaaphouding
  • Bedbodem

Daarnaast kunnen persoonlijke kenmerken een rol spelen bij het uitzoeken van een matras. Denk aan uw lichaamsgewicht, postuur, lengte en allergieën. Wij snappen dat al deze opties de keuze niet makkelijker maken. Onze slaapexperts kunnen u alles vertellen over de verschillende matrassen. Als u uw voorkeuren weet, dan gaan wij aan de slag om daar een passend matras bij te zoeken. Komt u bij ons langs voor een afspraak met een slaapexpert?

30 juni 2022 Door: Goodnight

Wellicht ook interessant

Een goede nachtrust begint bij een fijn hoofdkussen

Een goede nachtrust begint bij een fijn hoofdkussen

Veel mensen onderschatten het belang van een goed hoofdkussen. Wist u dat naast een goed matras een passend hoofdkussen ook bijdraagt aan een goede nachtrust? Maar welk hoofdkussen past bij u? Of u nu een buik- of een zijslaper bent, voor iedere slaper is een passend...

Lees meer
Beddenmerken shinen in goed gestylde winkel

Beddenmerken shinen in goed gestylde winkel

Op 5.000m2 het grootste aantal beddenmerken en bedden. Zoveel keuze en meerdere shop-in-shops in één showroom. Dat vraagt om een weloverwogen aanpak en een stylist die aandacht geeft aan de unieke eigenschappen van elk merk. Cees van der Wiel, van Van der Wiel...

Lees meer
Boxspring opmaken; 5 handige tips

Boxspring opmaken; 5 handige tips

Tip 1: hoeslaken om de topper In tegenstelling tot een ledikant of bed met matras doet u het hoeslaken bij een boxspring niet om het matras, maar om de topper. Een boxspring heeft vaak een mooi aanzicht en dan is het zonde om dat te verstoren met een hoeslaken. Ook...

Lees meer

Maak online een afspraak

Wilt u graag geadviseerd worden door één van onze adviseurs op een moment dat het u past? Maak dan nu online een afspraak.