Bedbodems

Bedbodems zijn er in verschillende varianten en uitvoeringen. Elke bedbodem heeft zijn eigen specifieke eigenschappen, waardoor er voor elke wens een passende bedbodem bestaat , waarbij ook het matras een belangrijke rol speelt. Zo is uw matras- en bedbodemkeuze bepalend voor de combinatieopties, want niet elk matras kan op elke bedbodem. Voor de meest geschikte combinatie die aansluit bij uw comfortwensen is een deskundig advies essentieel. Onze verkoopadviseurs zijn opgeleid om u bij alle keuzemogelijkheden goed te adviseren. In onze toonzaal kunnen zij u spiraalbodems, lattenbodems, schotelbodems en boxsprings uitgebreid demonstreren.

 

Spiraalbodem

125 jaar geleden bedacht Johannes Auping als eerste een spiraalbodem. Zijn uitgangspunt hierbij was om het rusten en slapen comfortabeler én hygiënischer maken. De komst van de spiraalbodem betekende een revolutie en sindsdien is het ontwerp steeds verder verfijnd.

Afbeeldingsresultaat voor auping spiralen

Afbeelding: Auping spiraalbodem  (2-motorig elektrisch verstelbaar met knieknik ).

Van alle bedbodems heeft de spiraalbodem de meest open structuur. 80% van de onderzijde van het matras blijft vrij voor aanvoer van schone, frisse lucht. Goede ventilatie van boven én van onder het bed is niet alleen goed voor de hygiëne, maar ook voor de levensduur van het matras.

Auping heeft de AVS-spiraalbodem zo ontworpen dat hij gemakkelijk in vrijwel elke bedomranding past. Zo past hij in de bedmodellen van Auping zelf: AVS-Support, Essential, Auronde en Match, maar ook in ledikanten van bijvoorbeeld Nolte en waarschijnlijk ook in uw eigen bestaande bedombouw. Wilt u hierover zekerheid? Bezoek dan onze winkel. Onze verkoopadviseurs kunnen u adviseren.

Omdat Auping gelooft in de kwaliteit van de spiraalbodem geeft Auping u een unieke garantie. Op alle spiraalbodems biedt Auping standaard 5 jaar garantie op draad- en framebreuk. Maar als u na aankoop uw spiraalbodem registreert wordt deze garantie omgezet naar een levenslange garantie.

 

Lattenbodem

Misschien wel de meest bekende bedbodem in de geschiedenis van het slapen is de lattenbodem. Zowel vlak als verstelbaar is deze bedbodem een model dat prima aansluit op vrijwel alle matrastypen. Let hierbij wel op de onderlinge ruimtes tussen de latten van de bodem. Het is met name van belang dat de lattenbodem genoeg latten heeft, wanneer u de bodem wilt combineren met een pocketveermatras,. Zo wordt voorkomen dat de veren in het matras niet tussen de latten door zakken. Met voldoende latten wordt elke veer op de juiste manier ondersteund. Hiermee wordt ook de levensduur van uw matras verlengd.

Zowel de typen met 28, 30 als met 42 latten, en de vlakke als ook de verstelbare typen, kunnen wij u in verschillende maatvoeringen aanbieden, zodat de bodem gemakkelijk in vrijwel elke bedombouw is in te passen. En dit uiteraard altijd volgens de kwaliteitsnormen zoals men deze van Goodnight Slaapkamers gewend is.

De bekroonde Swissflex-lattenbodem Uni 21 is na de hierboven genoemde lattenbodems de meest innovatieve vervolgstap in de lattenbodemtechnologie en het absolute topmodel in ons assortiment. De frameloze constructie biedt een optimale combinatie van intelligente technologie en fraai design. Door gerenommeerde instellingen is dit met meerdere onderscheidingen erkend.  

Swissflex Uni 21 lattenbodem

Afbeelding: Swissflex Uni 21 lattenbodem.

De Swissflex-lattenbodems, gemaakt van gelaagd beukenhout, munten uit door de unieke combinatie van Zwitserse kwaliteit en precisie die met innovatieve oplossingen voor een ongekend slaapcomfort zorgt. Met dit systeem hoeft u geen concessies te doen in de mogelijkheden tot verstelbaarheid. Dit geldt voor handmatig verstelbaar tot 4-motorig elektrisch met slide back, waardoor de bodem bij het verstellen naar achteren beweegt zodat u dicht bij uw nachtkastje blijft. Alle mogelijkheden en de beste keuze vindt u bij Goodnight Slaapkamers.

 

Schotelbodem

De schotelbodems bij Goodnight Slaapkamers zijn van TEMPUR®. De zo geheten TEMPUR® Flex-bedbodem heeft flexibele schotels die met een open honingraatstructuur voor een betere ventilatie zorgen. Doordat de schotels onafhankelijk van elkaar kunnen bewegen, vormen deze zich onderling exact naar de contouren van het lichaam.

Alle TEMPUR® bedbodems zijn verkrijgbaar in zowel vlakke als verstelbare uitvoeringen. Alle typen kunnen worden geplaatst in een bestaande bedombouw of zijn in combinatie met verschillende soorten poten te plaatsen zonder ombouw of hoofdbord.

Met de verstelbare TEMPUR® Flex-bedbodems kunt u met uw hoofd, romp of benen hoger gaan liggen door een simpele druk op de knop, waardoor u comfortabeler kunt lezen en tv te kijken of uw vermoeide voeten voor een betere ontspanning kunt optillen.

De TEMPUR® Flex-bedbodem is verdeeld in vier zones, waarbinnen de flexibele schotels hun verschillende mate van stevigheid hebben. Deze kan door middel van een verstevigingset geheel worden aangepast aan uw comfortwensen. De stevigheid kunt u per schotel zelf bepalen, zonder gebonden te zijn aan welke zone dan ook. Uw ligcomfort past u aan uw eigen lengte en gewicht aan.

Afbeeldingsresultaat voor schotelbodem tempur

Afbeelding: TEMPUR® Flex 2000 bedbodem.

Boxspring

Een boxspring is een gestoffeerde en verende matrasdrager, voorzien van een bonell- of pocketveringinterieur. De basis van een boxspring is in de meeste gevallen een hoogwaardig houten frame waarop de bonell- of pocketveren rusten. Er zijn echter ook fabricages waarbij dit niet zo is. Bijvoorbeeld bij Auping die in plaats van een houten frame een stalen frame gebruikt, nl. de spiraalbodem.

Verstelbare boxsprings worden geleverd met een kabel of draadloze, IR (infrarood) of RF (radio frequente), afstandsbediening. De hoeveelheid functies van de afstandsbediening verschilt per merk. In de meeste gevallen wordt er bij verstelbare boxsprings gesproken over 2-motorig elektrisch verstelbaar. Dit houdt in dat u zowel hoofd- als voeteneinde kunt verstellen. Hierbij bestaat de mogelijkheid om dit met- of zonder knieknik te laten uitvoeren. Ook deze optie verschilt per boxspringmerk.

Boxspring bedbodem Auping en Kuperus

Afbeelding: Auping boxspring met matras (links) en Kuperus boxspring met matras en topper (rechts).

Vaak worden boxsprings uitgevoerd met bijpassend hoofdbord en eventueel voetbord. Het hoofdbord kunt u meestal geheel naar eigen wens vormgeven. Hoog of laag, iets uitstekend of juist gelijk aan de maat van de boxspring. De opties zijn ook hier per merk verschillend. U kunt uw boxspring extra persoonlijk maken door zelf de stofsoort en kleur te bepalen.

Op een boxspring kunt u zowel gestoffeerde matrassen met topmatras (topper) gebruiken als een traditioneel matras (ongestoffeerd en zonder topper). Geheel naar uw wens kunt u op deze manier uw eigen slaapcomfort bepalen. Niet alle merken hebben beide matrasopties in hun collectie. Vraag daarom bij een specifieke wens voor de ene of de andere optie, altijd naar de mogelijkheden bij onze verkoopadviseurs.

Vanwege onze ruime collectie van diverse boxspringmerken kunnen wij u een ruime keuze in uitvoeringen, modellen en kwaliteiten laten zien. Kom daarom voor een advies dat aansluit bij uw specifieke wensen,  naar Goodnight Slaapkamers.

Persoonlijk advies van een van onze medewerkers wanneer het u uitkomt?

Maak een afspraak met onze verkoopadviseurs