Matrassen

Lekker liggen en uitgerust wakker worden. Dat zijn de primaire vereisten voor een matras. Maar wil de één liever wegzinken in een wolk van dons, de ander ligt lekkerder op een steviger of harder matras. Heerlijk slapen vraagt bovenal om een goed matras. Maar wat maakt een matras een goed matras? Als hij past bij wie erop slaapt. En dat is een kwestie van puur individuele factoren als lichaamslengte, gewicht en eventuele fysieke ongemakken. Daarnaast zijn persoonlijke voorkeuren van belang. De zoektocht naar het optimale slaapcomfort van zoveel mensen met zoveel wensen is voor ons het uitgangspunt in de presentatie van een grote diversiteit aan matrassen.

Goodnight Slaapkamers biedt u de meest uitgebreide keuze. Met een ruime collectie van verschillende, gerenommeerde en kwalitatief hoogstaande merken kunnen wij u bij iedere specifieke comfortwens bedienen. Stevig, soepel of medium. Latex, traagschuim of hoogrendement schuim (HR). Bonellveer, pocketveer of combispring.

In de toonzaal kunt u de verschillende mogelijkheden van materiaalkeuze, hardheid, maatvoering en bijpassende bedbodems bekijken, waarna u met de adviezen van onze verkoopadviseurs uw eigen matras kiest dat perfect aansluit bij uw specifieke wensen.

 

Pocketvering matrassen

Goodnight Slaapkamers heeft een groot assortiment aan pocketvering matrassen. De verschillen tussen de matrassen zitten in het aantal pocketveren per m², de stramheid van de veren en de afdeklagen die gebruikt worden om het comfortabele gevoel te geven. Welk pocketvering matras voor u geschikt is, hangt voornamelijk af van uw lichaamsbouw, gewicht, specifieke comfortwensen en bedbodemkeuze.

Afbeeldingsresultaat voor Auping vivo latex

Afbeelding: Auping pocketveermatras, Vivo pocket, latex.

Een belangrijk onderdeel van een goede nachtrust is het draaien tijdens de slaap. Dit stimuleert de bloedcirculatie, zorgt voor soepele gewrichten en laat de huid ademen.
Matrassen die de juiste ondersteuning bieden, helpen bij het draaien tijdens de slaap. Ondersteuning van de natuurlijke lichaamshouding, door zonering in matras en kussen op de juiste hoogte, zorgt ervoor dat spieren en gewrichten ontspannen zijn. Hierdoor herstellen zij optimaal van de dag. Het is dus belangrijk dat een bed voldoende ondersteuning biedt.

Een pocketvering matras biedt goede ondersteuning en ventilatie tegelijk. In combinatie met keuze uit verschillende afdeklagen (de comfortlaag bovenop de veren, in het matras) resulteert dit in een passend comfort bij elke specifieke slaapwens. Zo heeft u de keuze uit een HR-schuim (synthetisch), Traagschuim (ook wel visco / visco elastisch schuim genoemd) of Latex (natuurlijk, rubber) afdekking.

Een pocketvering matras biedt een goede ondersteuning en ventilatie tegelijk. In combinatie met de keuze uit verschillende afdeklagen (de comfortlaag bovenop de veren, in het matras) resulteert dit in een passend comfort bij elke specifieke slaapwens. U heeft de keuze uit een HR-schuim (synthetisch), traagschuim (visco/visco elastisch schuim) of latex (natuurlijk rubber) afdekking.

Door de verschillende comfortzones in een pocketvering matras vormt het zich gemakkelijk naar uw slaaphouding. Zowel op uw zij, rug als buik biedt een pocketveringmatras de juiste ondersteuning. De stugheid  van de pocketveren is hierbij wel van belang. Deze wordt bepaald door ondermeer uw gewicht, lengte en slaaphouding. Een pocketvering matras kent een aantal zones die variëren van 3 tot 7. De hoeveelheid zones in een matras zegt niets over de kwaliteit van een matras. Het kan wel betekenen dat het wel of niet geschikt is voor uw comfortwens.

Door u goed te laten informeren en de verschillende opties zelf te ervaren, voorkomt u een onjuiste matraskeuze. Goodnight Slaapkamers heeft met een showroomoppervlakte van 5000m² een zeer uitgebreide matrassencollectie die speciaal afgestemd is op de vele verschillende wensen van onze klanten. Zo kunnen wij voor iedere eis en wens een passende oplossing bieden.

 

Latex matrassen

(volledig) Latex matrassen staan bekend om hun stabiele ligging. Door de open celstructuur van latex, de ventilatiekanalen en de oppervlakteprofilering waarborgen deze matrassen een constante luchtcirculatie, een uitzonderlijk goede conformiteit en blijvende veerkracht.
Latex is anti-bacterieel en zal vrij blijven van schimmels en huismijt.

Latex matrassen zijn er in verschillende kwaliteiten. De hoeveelheid natuurlijke latex in een matras verschilt per merk. Hoewel latex een natuurproduct is, latex is afkomstig van de rubberboom, bestaat een latex matras nooit uit 100% natuurlijk materiaal. Latexmatrassen worden altijd gemaakt van een combinatie van natuurrubber met synthetisch rubber.

 

Doorsnede latex matras

Afbeelding: doorsnede latex matras.

Goodnight Slaapkamers heeft meerdere type latex matrassen in haar matrassencollectie. Swissflex is hier de specialist bij uitstek. Met latex matrassen in verschillende maten en hardheden kunnen we voor iedere specifieke wens qua ligcomfort een passend matras bieden. Vraag in de winkel naar onze latex matrassen (van Swissflex) voor meer informatie.

 

Traagschuim matrassen

Traagschuim staat bekend om zijn drukverlaging, het vormt naadloos naar de contouren van het lichaam en biedt tevens goede ondersteuning. Tempur matrassen zijn hier hét voorbeeld van.

TEMPUR is een visco-elastisch en temperatuurgevoelig materiaal. Dankzij de open celstructuur vormt het materiaal zich naar de contouren van het lichaam. Gewoon schuim heeft een onregelmatige celstructuur dat samengedrukt wordt als er gewicht op komt. TEMPUR matrassen bevatten talloze open cellen die ondersteunen waar dat nodig is en zonder tegendruk. Wanneer TEMPUR niet beslapen wordt komt het materiaal altijd weer terug in haar originele vorm.

Het TEMPUR materiaal wordt uitsluitend in de fabrieken van Tempur gemaakt. Ook het gebruik van het TEMPUR materiaal wordt uitsluitend gedaan in de producten van TEMPUR zelf.
De exacte formule van het materiaal is slechts bij een handvol mensen bekend.

Afbeeldingsresultaat voor tempur matras

Afbeelding: Tempur traagschuim matras, Original Elite 25 cm.  

De TEMPUR matrassen vormen zich, onder invloed van lichaamstemperatuur en gewicht, naar de contouren van het lichaam. Het gewicht en de beweging van uw lichaam worden perfect geabsorbeerd en gelijkmatig verdeeld, zodat pijnlijke drukpunten worden gereduceerd. Hierdoor vermindert de neiging om te gaan draaien tijdens de nacht in de zoektocht naar een comfortabele, pijnloze slaaphouding.

 

Advies:

Onze verkoopadviseurs kunnen u helpen bij het kiezen van de juiste matras. Hierbij spelen uw persoonlijke wensen de belangrijkste factor. Aan de hand van duidelijke uitleg over de verschillende materialen en matrastype adviseren zij u het matras dat het beste bij u past. Kom voor een persoonlijk advies naar onze winkel of beantwoord vast de vragen in onze slaapwijzer. Neem het advies vervolgens mee naar de winkel, waar onze verkoopadviseurs u verder helpen.

Persoonlijk advies van een van onze medewerkers wanneer het u uitkomt?

Maak een afspraak met onze verkoopadviseurs