Snoozen is niet alleen ongezond door de mentale kwelling die uw hersenen daarbij ondergaan, het zorgt ook nog eens voor de verstoring van het bioritme. Bovendien wordt het steeds lastiger om de dag fit te starten naarmate u vaker snoozet. En dat is nou precies wat wij niet willen. Onze slogan luidt niet voor niets: altijd Goedemorgen!

Slaapcycli

‘s Nachts doorloopt u meerdere slaapcycli waarin verschillende slaapfasen te onderscheiden zijn: lichte slaap, diepe slaap en REM-slaap. Een volledige cyclus duurt zo’n anderhalf uur en wordt gedurende de nacht vier tot zes keer herhaald. Hoe dieper in de nacht, des te lichter u slaapt. Uw lichaam start dan met het aanmaken van dopamine. Dopamine onderdrukt slaperigheid en uw lichaam maakt zich klaar om te ontwaken.

Slaapinertie

Slaapinertie is een medische term die gebruikt wordt voor een moe, suf en verward gevoel wanneer u op het ‘verkeerde moment’ wakker wordt. Slaapinertie treedt op wanneer u ontwaakt terwijl u in fase van diepe slaap verkeert. Anders dan tijdens de lichte slaap en de REM-slaap verkeren bepaalde delen van de hersenen nog in slaapstand. Het vermoeide gevoel dat daardoor ontstaat, kan zelfs twee tot vier uur aanhouden na het opstaan en uit zich onder andere in verminderde concentratie, productiviteit en energie. Slaapinertie kan veroorzaak worden door snoozen, omdat daarbij een slaapcyclus wordt doorbroken.

19 november 2021 Door: Goodnight

Wellicht ook interessant

Goodnight Woonmaandparty

Goodnight Woonmaandparty

Op woensdagavond 1 november sluiten wij de Oktober Woonmaand traditiegetrouw af met de Woonmaandparty! Onze showroom wordt omgetoverd tot feestlocatie. Geniet van heerlijke hapjes, proeverijen, live muziek, entertainment, massages en extra korting bovenop de...

Lees meer
Oktober Woonmaand bij Goodnight Slaapkamers

Oktober Woonmaand bij Goodnight Slaapkamers

Profiteer van hoge kortingen tijdens de Oktober Woonmaand bij Goodnight Slaapkamers De bladeren veranderen van kleur, de avonden worden langer en de temperaturen beginnen te dalen - de herfst is in aantocht. Het is het seizoen van gezelligheid, warmte en knusheid, en...

Lees meer
Kuperus en Goodnight

Kuperus en Goodnight

Eén van de merken die al meer dan 15 jaar een studio heeft in de grootste slaapkamer van Nederland is Kuperus. De samenwerking tussen Goodnight Slaapkamers en Kuperus gaat zelfs nog verder terug, nog voor de naamsverandering van Kuperus. In totaal heeft de...

Lees meer

Maak online een afspraak

Wilt u graag geadviseerd worden door één van onze adviseurs op een moment dat het u past? Maak dan nu online een afspraak.

 

Auping Verjaardagsvoordeel🥳

PSSST. Auping is jarig. En dat vieren we deze herfst met 15% verjaardagsvoordeel op bijna alles. Kom je snel langs in onze winkel?

Bekijk hier de actie!

You have Successfully Subscribed!